Lamu Yoga Festival in Kenia, yoga, vakantie

Lamu Yoga Festival in Kenia

16 maart 2018 - Nichon Glerum

"Het is nieuwe maan, een mooi moment om een intentie te stellen voor deze maand. Dat kan van alles zijn; wat wil je eren of bereiken, waar wil je heen?". De stem van yogadocente Audrey komt amper uit boven het geweld van de regen buiten. Waar wil ik heen? Niet zo moeilijk. Ik sluit mijn ogen en beeld me in ergens ver weg van Nederland te zijn. De wind zacht van de warmte. De hele dag draait om yoga, zwemmen, lekker eten, misschien een massage. Luieren in plaats van poepluiers, bergen wasgoed en guur weer.

Als een speld in een hooiberg

Het is maart 2017, mijn zoontje is net 1 geworden, en met die eerste mijlpaal zijn mijn boobies officieel 'relieved of duty'. Ik heb mijn lijf weer voor mezelf, en besluit dit moment te eren met nog iets dat tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend voor mezelf is: tijd. En wel in de vorm van een yoga vakantie of retraite. Die blijkt nog niet zo makkelijk te vinden! Ik pluis al twee weken tevergeefs de site www.bookyogaretreats.com uit; te duur, te lang/kort, te zweverig of juist teveel #fitgirl #bootcamp, te ver weg of niet ver genoeg (lees: te koud).

Even opladen

Mijn intentie op deze druilerige dag is snel geformuleerd: nog vóór de lente een kleine week weg. Even opladen. Diezelfde middag valt me op dezelfde site opeens een yoga festival in Kenia op, en het is perfect; een directe vlucht van 'maar' acht uur, naar een deel van de wereld waar ik nog niet eerder geweest ben. En met een festivalduur van vijf dagen precies lang genoeg om tot mezelf te komen, maar niet teveel om heimwee te krijgen naar de kuiltjes in mijn spruit's bolle wangetjes. Oh, en ik had nog net genoeg tijd om een ticket te boeken, visum te regelen en een paar yoga leggings in m'n rugzak te gooien.  Want vier (!) dagen later zit ik in het vliegtuig, op weg naar het Lamu Yoga Festival in Kenia.

Lamu Yoga Festival in Kenia

Dat was vorig jaar, nu ga ik wéér naar dit verrukkelijke eiland, zonder auto's maar mét ezels en show boten, zonsondergangen waarvan je spontaan gaat praten in clichés, en een wild spectrum aan yoga stijlen, gegeven door een internationale groep geweldige docenten. Dit paradijselijke eiland, in combinatie met zo'n heerlijk festival, staat garant voor een fantastische week.

De eerste keer was helemaal voor mezelf, dit jaar gaat mijn camera mee om de ervaring met Yoga International Magazine lezers te delen. Stay tuned!

Lamu Yoga Festival:  http://lamuyoga.org

Meer inspiratie
Yoga International

Lees alles over Tantra in Yoga International Magazine, bestel hem op Tijd voor Tijdschriften.nl

Tijd voor Tijdschriften

Kijk op Tijd voor Tijdschriften voor een aantrekkelijk overzicht. 

Pak je Carlosmoment

Hét absolute feelgood welkomstgeschenk bij een abonnement op Yoga International.

Yoga on the beach

Lees het komende nummer van Yoga International. Eind juli in de winkel of verkrijgbaar op Tijdvoortijdschriften.nl