onderweg

Remco in India #1: Op weg naar Mysore

11 januari 2017 - Remco de Groot

Het is 23 december 2016. Ik zit met m’n dochter Anna in het vliegtuig naar Zuid-India. We vliegen via Dubai naar Bangalore. Vanaf het vliegveld volgt een taxirit van vijf uur naar Mysore, yogahoofdstad van India.

Al meer dan 20 jaar vormt yoga een belangrijk deel van m’n leven. Ik heb me verdiept in de Indiase filosofie en heel wat uren doorgebracht in meditatie en yogahoudingen. Maar tot een jaar geleden leken meditatie en fysieke yoga voor mij gescheiden werelden. Via m’n vrouw Martine kwam ik in contact met de Indiase yogi Vijay Gopala. Hij nodigde me uit om in januari 2016 deel te nemen aan de Yoga Gita teacher training van 200 uur in Mysore.

Yoga Sutra’s van Patanjali

Binnen een maand leerde ik hoe alle aspecten van yoga samenhangen. In theorie was ik bekend met de Yoga Sutra’s van Patanjali en het achtvoudig pad van yama, niyama, asana, pranayama, pratyahara, dharana, dhyana en samadhi. Maar tijdens de intensieve training van een maand ervoer ik hoe yoga zo kon worden beoefend dat de houdingen, de ademhaling en de meditatie optimaal bijdragen aan gezondheid, meer energie en tevredenheid. En bovendien was ik bij terugkeer in Nederland heel gemotiveerd om met self-practice deze ontwikkeling voort te zetten.

Teacher training van Yoga Gita

Nog geen jaar later vlieg ik nu in de Kerstvakantie met onze dochter Anna naar Mysore. Martine is daar al een week voor een teacher training van Yoga Gita. We willen Anna laten kennismaken met India en ondertussen delen van de training meedoen. Anna is acht jaar en zal haar ogen uitkijken: koeien en apen op straat, auto’s die links rijden, overal hoge palmbomen en het leven dat zich op straat afspeelt. Dat is even anders dan het geregelde Westerse leven.

Na twee weken, aan het einde van de Kerstvakantie, vliegen Martine en Anna weer terug naar Nederland. Zelf blijf ik tot eind februari. In deze blog zal ik zo nu en dan verslag doen van m’n belevenissen. 

Meer inspiratie

Rubriek: 

Yoga International

Lees alles over Tantra in Yoga International Magazine, bestel hem op Tijd voor Tijdschriften.nl

Blogger

Deel jij graag je eigen yoga kennis of ervaringen? Word dan blogger voor Yoga International.nu

Pak je Carlosmoment

Hét absolute feelgood welkomstgeschenk bij een abonnement op Yoga International.

Yoga on the beach

Lees het komende nummer van Yoga International. Eind juli in de winkel of verkrijgbaar op Tijdvoortijdschriften.nl