Marcel Musters

Verdwaald in de drukte van mijn hoofd

6 januari 2020 - Manon Duintjer

Manon Duintjer vraagt vrienden en bekenden naar het moment in hun leven waarop zij verdwaald waren. Deze keer acteur Marcel Musters.

Door Manon Duintjer Fotografie Martijn van de Griendt

Verdwaald

‘Een week voor mijn 60ste verjaardag had ik een zware slapeloze nacht. Mijn lijf gaf me al zo lang aanwijzingen dat het niet goed ging: ik was altijd moe, gevoelig, ik had weinig energie en voelde constant een druk op mijn borst. Hoewel ik wist dat het idioot was negeerde ik die symptomen. Ik heb een raar vak, er lopen altijd drie of vier dingen tegelijk: repeteren, spelen, filmen, teksten leren, interviews geven, alles door elkaar. Mijn fysieke klachten kon ik er gewoonweg niet bij hebben. Ik was verdwaald in mijn agenda en in de drukte in mijn hoofd. Maar die nacht voelde ik heel sterk dat ik roofbouw aan het plegen was. Ik zou 60 worden en dacht: Fuck, ik kan ook doodgaan.

Burn out

De volgende ochtend ging ik naar de huisarts. Volgens haar zat ik tegen een burn-out aan. Vanaf die dag heb ik alles neergelegd en ik kreeg meteen meer adem. Vrienden en bekenden heb ik gemaild om te vertellen wat er aan de hand was en om te zeggen dat ik niet meer zou reageren op mails en appjes. Zelfs het Gouden Kalf dat ik won voor mijn rol in God only knows heb ik door mijn goeie vriendin Monic Hendrix laten ophalen. Ik ben gaan cocoonen om bij mezelf naar binnen te kunnen kijken, ik heb rust gezocht en ben veel de natuur ingegaan. Ik kom nu net terug uit Mandrem in Noord Goa waar ik heb genikst, geyogaad en heerlijke aryuvedische massages heb ondergaan. Het voelt alsof ik een nieuwe kans heb gekregen om mijn leven nu echt tot mijn leven te maken, niet meer alles om het werk heen gepland. Alles ligt open. Misschien stop ik wel met acteren en word ik masseur of Yin yoga leraar.

 

Manon DuintjerManon Duintjer is schrijfster en schrijfdocent. We zijn verdwaald is haar nieuwste roman. Manon houdt van lezen, lachen en Yin yoga.

Meer inspiratie