Figuur in lotushouding

Waarom ik Aroma Yoga doe

20 februari 2017 - Jessica van der Slot

Aroma Yoga is yoga waarbij je bij de meditaties en de yogahoudingen etherische oliën gebruikt. Net als yoga zijn etherische oliën duizenden jaren oud. Met behulp van de 100% pure oliën van Young Living, kun je je meditatie- en yogabeoefening nog meer verdiepen. Het is een fijne en bijzondere manier om meer in balans te komen en om nog dieper te ontspannen dan bij een ‘gewone’ yogales. De oliën ondersteunen je op mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel vlak.

Ik gebruik de oliën nu anderhalf jaar en ik ben er heel blij mee. De oliën gebruik ik dagelijks, voor alles eigenlijk: ter ondersteuning van mijn gezondheid, om lekker te slapen, om overprikkeling te verhelpen, voor de hormonale balans, voor mijn huid en mijn haar, bij het schoonmaken en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Een vleugje etherische oliën bij yoga

Als fervent yogaliefhebber en -docente, ben ik de oliën ook gaan gebruiken tijdens mijn meditatie- en yogabeoefening en ik voel dat mijn beleving hiervan daardoor verrijkt is. Wat is er anders als ik oliën gebruik? Dat ik bijvoorbeeld makkelijker in diepe meditatie kom als ik een druppel Frankincense op mijn derde oog en onder mijn voeten smeer. Wat PanAway en Copaiba op mijn gevoelige rechterknie verlicht en versnelt het herstel. Lavendel onder mijn voeten zorgt voor nog een fijnere eindontspanning. Ik ervaar dat het gebruik van de oliën veel toevoegt aan mijn meditatie- en yogabeoefening. Dat wil ik graag delen met anderen, vandaar dat ik Aroma Yoga geef.

Een Aroma Yogales start met een korte meditatie. Vervolgens word je door een serie yogahoudingen geleid met korte pauzes tussen de verschillende houdingen als we de oliën aanbrengen. De les eindigt met een eindontspanning.

Aroma Yoga is geschikt voor iedereen. De les is voor alle niveaus en de oliën zijn heerlijk. Wil je meer weten of een keer meedoen? Je kunt Jessica van der Slot bereiken per e-mail of 06 41 52 52 43. Of bezoek de website van haar yogastudio LeefYoga.

Meer inspiratie
Yoga International

Lees alles over Tantra in Yoga International Magazine, bestel hem op Tijd voor Tijdschriften.nl

Tijd voor Tijdschriften

Kijk op Tijd voor Tijdschriften voor een aantrekkelijk overzicht. 

Blogger

Deel jij graag je eigen yoga kennis of ervaringen? Word dan blogger voor Yoga International.nu

Yoga on the beach

Lees het komende nummer van Yoga International. Eind juli in de winkel of verkrijgbaar op Tijdvoortijdschriften.nl