Lillian Scholtens

Wie ben ik?

3 augustus 2021 - Lilly Scholtens

Wie ben ik?

Vraag jij je dat ook wel eens af?

Als deze vraag je gesteld wordt reageer je meestal in datgene wat je doet: Ik ben Lilian Scholtens, een gepassioneerd yoga & dans docente, een holistisch coach en schrijfster en woon met mijn 3 prachtige dochters in Bergen, vlakbij de zee.

Maar ...wie ben je echt? Als je alles loslaat. Zonder je naam; zonder je werk; zelfs zonder je kinderen. Wie is jouw ware ik en wat heeft zij nodig? En wat geef jij het liefst mee aan deze wereld. Sluit je ogen maar eens, adem een paar keer heel bewust diep in en uit. Visualiseer een gedaante die in de verte voor je staat, met haar armen wijd open om je te verwelkomen. Die gedaante is jouw hogere zelf.

Wie is ze werkelijk als je naar haar kijkt ? Wat doet ze? En waar wordt ze echt gelukkig van? Langzaam loopt ze naar je toe en haalt ze weg wat niet meer bij je past. Oude pijn, angst om niet goed genoeg te zijn, onzekerheden en twijfels. Ze neemt je mee naar jouw zielsmissie, naar jouw authentieke ik, die precies het pad ziet en volgt vanuit wie je werkelijk bent. En niet naar wat je ooit is opgelegd.

Deze kwetsbare reis naar binnen heeft mij zoveel waardevolle inzichten gegeven. 17 jaar geleden was dit het begin van mijn yoga reis en tot op de dag van vandaag blijft het mij altijd inspireren. Als je echt de reis naar binnen maakt en kwetsbaar durft te voelen wat je tegenkomt dan ontstaat er verbinding, dan kom je thuis bij je authentieke ik in zelfliefde. Je zegt als het ware: Ik zie jou. Die zelfliefde had ik hard nodig na de grootste klap in mijn leven. Na een zware bevalling overleed mijn eerste dochtertje. Ze was prachtig, kerngezond en voldragen. maar ze vloog zonder aardse reden binnen een uur van mijn buik naar de zon. Mijn wereld kleurde zwart. Zwart van mijn voeten tot aan mijn kruin en tot ver daarbuiten. Ik verloor mezelf in een schrijnend stil verdriet. Mijn hyperventilaties en paniekaanvallen werden steeds intenser en de medicaties haalden mij alleen maar verder weg van mijzelf.

Als danseres op de balletacademie vocht ik ondanks alles om altijd door te blijven gaan, het hoogst haalbare te halen en ik vertrouwde volledig op mijn lichaam. Nu gaf ik dit bijna op. Mijn droom was om een echte ballerina te worden en moeder van het liefst 10 kinderen. Beide dromen zijn op een hoogtepunt uit elkaar gespat alsof alles voor niks was geweest en ik het vertrouwen in mijn lichaam en in mijzelf volledig kwijt was. Totdat Yoga op mijn pad kwam en de enige weg bleek naar mijn zelfhelende vermogen. Waarin mijn ziel, geest en lichaam weer in liefde verbinding met elkaar maakten. Dat was precies wat ik nodig had, maar na 4 verschillende Yogalessen begon ik te twijfelen. Ik kon mij er niet in vinden. Wat een gezweef en gezwets dacht ik nog. Totdat mijn oog viel op een interview met Johan Noorloos. Hij gaf Ashtanga yoga en door zijn gepassioneerde en tegelijk kwetsbare manier van uitleg voelde ik meteen; dit is het! Na 1 les was ik verkocht! Niet lang daarna volgde ik de docenten opleiding.

Door mijn achtergrond als danseres had ik deze uitdaging van Ashtanga yoga nodig en vond ik wat ik zocht...mijzelf. De dynamische vorm van yoga bracht mij in een volledige focus op mijzelf en door het eigen maken van de ujjayi breath verdwenen mijn hyperventilatie en paniekaanvallen als sneeuw voor de zon. De vele yoga-jaren en yoga-studies hebben mij gebracht tot waar ik nu ben. Ik heb mijn grootste verdriet gezien, ik heb het durven aankijken en geleerd het te uiten en te omarmen. Yoga bracht mij de liefde voor mezelf weer terug, het vertrouwen en de verbinding met mijn ware ik. Dat zelfs na de onverteerbare dood van mijn kleine meisje en het verliezen van mijn passie ik goed ben zoals ik ben. Het heeft me een rijker mens gemaakt met vele levenslessen. En mijn passies hebben prachtige andere wegen gekregen.

Rouw is echt rauw, maar rouw geeft ook ruimte. Ruimte om in die diepere lagen naar jezelf te kijken. In een dagelijkse meditatie zeg ik deze mantra met mijn beide handen op mijn hart; Ik zie jou, ik voel jou, ik geloof in jou. Een hele diepe inademing vol zelfliefde en een lange zuchtende uitademing om in diezelfde liefde weer los te laten. Tover een glimlach op je gezicht zelfs een Fake-smile does the work ;-). want door een lach op je gezicht stroomt alle positieve energie weer je lichaam binnen. In een wereld waar het leven je soms hard om je oren slaat, is helen volgens jouw unieke zelfhelende vermogen een uitdaging. Maar het is een keuze. Zoals het een keuze is om elke dag op te staan met dankbaarheid.

Probeer maar eens een week lang elke ochtend als je wakker wordt op de rand van je bed te gaan zitten met je voeten stevig op de grond. Je handen in gebedshouding voor je hart en benoem in gedachten waar je dankbaar voor bent. En KIES voor die mooie dag. Je zal zien dat alleen dat al meer inzicht geeft en jou een gelukkiger mens maakt. Ik ben intens dankbaar voor mijn engeltje en mijn drie bengeltjes die mijn leven verrijken. Ik ben dankbaar voor mijn levensreis en mijn gezondheid Ik ben dankbaar elke dag weer te mogen kiezen voor een mooie dag. Ik ben dankbaar dat ik via deze weg jullie mag inspireren vanuit mijn passies en te motiveren om altijd terug te keren naar jouw authentieke ik.

Wie ben je echt? Wat voel je? En waar word jij oprecht gelukkig van. Ga voor jou. Voor je ware authentieke ik. Ik ben een gepassioneerde vrouw, die gelukkig wordt van roze wolken aan de hemel, de bloeiende roze rozen in mijn tuin en de vogeltjes die altijd mijn nieuwsgierigheid weten te wekken. Ik houd van creatief bezig zijn, yoga, mediteren, dansen, schrijven en warmte en gezelligheid om me heen. De ochtenden zet ik mijn voeten naast mijn bed en spreek mijn dankbaarheid uit en kies bewust voor een mooie nieuwe dag. Vrolijke muziek zorgt voor opgewekte energie tijdens het ontbijt en als mijn 3 dochters hun weg vinden naar school, vind ik mijn rust in meditatie en yoga. Het liefst in de tuin. Blote voeten in t gras & a smile from the liver :) Ik ben een vrouw die het leven het liefst draagt met een lach en tranen leerde omarmen op latere leeftijd. Ik heb de rust van meditatie nodig om al mijn dromen en gedachten te ordenen, zodat ik daarna de weg weet en keuzes als vanzelf komen.

Wat ik aan deze wereld mee wil geven? Levenskracht, veerkracht en bergen vol positieve energie. Het doorgeven van totaal verbinden met wie jij werkelijk bent in jouw unieke ik, op jouw levenspad bewonder, verwonder hou vast en laat los. alles komt goed Ik wens je licht, inzicht en liefde...

Warme groet Lilian

Lillian Scholtens

Meer inspiratie
Yoga on the beach

Lees het komende nummer van Yoga International. Eind juli in de winkel of verkrijgbaar op Tijdvoortijdschriften.nl

Tijd voor Tijdschriften

Kijk op Tijd voor Tijdschriften voor een aantrekkelijk overzicht. 

Blogger

Deel jij graag je eigen yoga kennis of ervaringen? Word dan blogger voor Yoga International.nu

Yoga International

Lees alles over Tantra in Yoga International Magazine, bestel hem op Tijd voor Tijdschriften.nl