Zenzo: Yoga en detox

Yoga & detox = innerlijke voldoening & rust

23 maart 2017 - Monique Christiaans

Mijn eigen zoektocht begon zo’n vier jaar geleden, nadat ik chemo’s en bestralingen had ondergaan omdat er bij mij baarmoederhalskanker was geconstateerd. Ik mocht mezelf “beter” noemen. Die behandelingen hadden er behoorlijk ingehakt. Enerzijds was er euforie (ik was immers beter), anderzijds frustratie omdat ik minder energiek was en soms snel aangebrand. Daarnaast nam de zorg van twee jonge kinderen van toen twee en zes jaar ook de nodige tijd en energie in beslag. Kortom, ik herkende mezelf niet meer. Voorheen was ik sportief en had ik genoeg energie om naast mijn werk en mijn gezin een druk sociaal leven te onderhouden.

De zoektocht naar jezelf … begint met tijd voor jezelf!

Ongeduldig als ik ben, wilde ik snel terug naar mijn oude energieniveau. Tijdens mijn zoektocht stuitte ik op het fenomeen detox, het ontgiften van je lichaam en, bijzonder genoeg, ook je geest. Door je darmen een aantal dagen “stil te leggen” heeft je lichaam de tijd om je organen eens goed te reinigen met als gevolg dat na een detoxkuur je lichaam alle vitaminen en mineralen weer veel beter kan opnemen. Daarnaast word je ook helder in je hoofd en kom je tot rust.

Naast de detox ging ik me ook richten op yoga. Nou sta ik met beide benen op de grond en heeft hardlopen altijd mijn voorkeur gehad, maar ik ontdekte dat yoga balans bracht. Dat yoga ook prima samen kan gaan met gezelligheid en de nodige humor, leerde ik gaandeweg. En hoeveel yoga voor je lichaam en geest kan betekenen. Ik wilde deze ervaring delen met anderen.

Yoga- en detoxopleidingen

Na diverse yoga- en detoxopleidingen heb ik mijn missie gevonden: ik wil mensen de mogelijkheid bieden weer in balans te komen. Ze handvatten geven om bewuster in het leven te kunnen staan. Dit doe ik door het organiseren van yoga- en detoxweekenden in Zandvoort aan Zee. Hier aan de kust creëer ik een plek waar het mogelijk is om even helemaal tot rust te komen en te ervaren wat voeding en detoxkuren in combinatie met yoga kunnen doen.

Ik heb een moeilijke periode meegemaakt waarvan ik veel geleerd heb: tijd voor jezelf is van levensbelang! Als oprichter van Zenzo Yoga sta ik weer volop in het leven en geniet intens van alles wat ik doe. Ik help jullie graag deze levensles ook te ervaren. Schoonheid komt immers van binnenuit!

Graag tot snel en check mijn website voor meer informatie: www.zenzoyoga.nl

Meer inspiratie

Rubriek: 

Pak je Carlosmoment

Hét absolute feelgood welkomstgeschenk bij een abonnement op Yoga International.

Blogger

Deel jij graag je eigen yoga kennis of ervaringen? Word dan blogger voor Yoga International.nu

Tijd voor Tijdschriften

Kijk op Tijd voor Tijdschriften voor een aantrekkelijk overzicht. 

Yoga International

Lees alles over Tantra in Yoga International Magazine, bestel hem op Tijd voor Tijdschriften.nl