Yoga in de vrije natuur Nederland

Yoga in vrije natuur net zo lekker

7 december 2016 - Redactie

Aan het eind van de les lig ik in Shavasana houding in het groene gras van camping de Lemeler Esch aan de voet van de Lemelerberg. Boven mijn hoofd trekken wolken als uit een oud-Hollands schilderij traag voorbij. Vagelijk hangt de geur van heide om me heen en een glinsterend blauwe libel inspecteert mijn positie van een meter of twee boven mijn hoofd. Ik ontspan en zucht: dit was een goed idee.

Door Sue.

YogaCamp 2016

Wat me vooral aantrok aan het YogaCamp 2016 was de mogelijkheid om samen met mijn gezin op vakantie te gaan en tegelijkertijd mijn yoga practice te verdiepen. Ik kan twee en half uur les per dag volgen op basis van Hatha yoga met varianten uit critical alignment en restorative yoga. Terwijl ik de lessen volg onder de beschermende stertent zijn de kinderen bezig op de camping. Ze voetballen of doen mee aan de kinderrecreatie. Die loopt gelijk met de lessen dus everybody happy. Mijn partner leest een dikke pil en neemt nog een kopje koffie. We zijn met ongeveer 20 deelnemers deze week en we leren elkaar in een hele goede sfeer kennen. Wie dat wil kan zijn eigen potje koken in de buitenkeuken, of meedoen aan het samen koken.

De les is voorbij, en langzaam kom ik weer terug in de bewoonde wereld. De ruimte hier voelt bevrijdend. Bomen, vogels, en contact met moeder aarde. Je zou er de stad bijna voor verlaten. Ik staar wat voor me uit. Belangrijke beslissingen wachten. Ga ik vanavond op de fiets naar Ommen voor de live muziek, of nemen we een lekker bad onder de sterrenhemel in de hout gestookte hot tub?

Yoga Ommen

Afgelopen zomer werd YogaCamp voor het eerst georganiseerd op de natuurcamping van de familie Ellenbroek in Ommen. Wilma Ellenbroek is een enthousiaste yogi die de drukte van het eigen bedrijf compenseert met bezoeken aan de in Ommen gevestigde yoga studio van Irene Vos. Komende zomer organiseren zij samen YogaCamp 2017, een happening waarbij beoefening van yoga en natuurbeleving centraal staan. Door een yogaplaats te boeken krijg je -behalve een standplaats voor tent of caravan- een week lang 2,5 uur yogales per dag.

De camping (8,9 in Zoover, 9,5 ANWB)  is schitterend gelegen in de fraaie natuur van het Overijsselse Vechtdal en vormt ook nog eens het ideale startpunt voor kilometerslange hikes en fietsexcursies.

 

Meer inspiratie

Rubriek: