Yoga Ommen bezoekt Africa Yoga Project in Nairobi in Kenia

Karibu sana in 2019: Africa Yoga Project

28 juni 2019 - Redactie

“Karibu sana” betekent in het Swahilli “van harte welkom”. Velen van ons maken goede voornemens. Maar de kunst is om deze voornemens ook waar te maken. Zo had Irene Vos al heel lang een voornemen en in 2016 voegde ze daad bij woord: een yogadocent in opleiding begeleiden/coachen in het mentorprogramma van het Africa Yoga Project (AYP).

Het verlies van David Maina

Mijn eerste mentee was David Maina. Al direct voelde ik een goede klik. Na het eerste Skypegesprek leek het of we elkaar al jaren kenden. Alleen sloeg het noodlot toe. Voor de derde Skypebijeenkomst kwam David niet opdagen. Ook Richard wist niet waar hij was. Ach, dacht ik nog. Ik weet hoe het verkeer in Nairobi kan zijn, tenslotte heb ik er zelf 8 maanden gewoond. Of misschien heeft hij zich vergist en denkt hij dat het een week later is. Tot we het trieste bericht kregen dat AYP mentee David Maina was overleden. Hoewel wij elkaar maar kort hebben mogen leren kennen, voelde het alsof ik een goede vriend had verloren.

 Na een time-out nam ik contact op met AYP en via hen begreep ik dat er nog 4 mentees geen mentor hadden. Dit was voor mij genoeg motivatie om de draad weer op te pakken. Ik kreeg een nieuwe mentee. Maar hoe we van beide kanten ook ons best deden, met mijn nieuwe mentee lukte het niet om zijn opleiding op de rit te krijgen. Uiteindelijk is er in goed overleg besloten om de samenwerking te stoppen. Het had bij wijze van spreken veel bloed, zweet en tranen gekost. Daarom wilde ik mij eerst eens gaan bezinnen hoe verder...

Weer nam ik een time-out. Nu voor een wat langere periode. Ik heb mij voorgenomen dat als ik weer mentor wil zijn voor het AYP,  ik dan heel goed op de hoogte wil zijn van de inmiddels opgerichte AYP Academy. Om deze reden reis ik samen met Jose Meboer begin juni terug naar het land van onze kinderen.

Wil je op de hoogte blijven van Irene's reis in Kenia? Volg haar dan via Facebook en Instagram.

Meer inspiratie